Σάββατο 22 Μαΐου 2021

ΦΑΡΦΑΛΕ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
  • 10 Λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες με το λάδι τους
  • 2 Φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
  • 1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πάπρικα 
  • Μπούκοβο
  • 150γρ. Τριμμένη γραβιέρα
  • 1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 500γρ. Φαρφάλε
  • Βασιλικό
  • 330ml Κρέμα γάλακτος
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό να γίνουν al dente. Κρατάμε μισό ποτήρι από το νερό που έβρασαν και τα στραγγίζουμε.
  • Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι από τις λιαστές ντομάτες και σοτάρουμε το πολτό σκόρδου με τις λιαστές ντομάτες.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε τη πάπρικα και σοτάρουμε πολύ καλά να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε το σκεύος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί.
  • Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά να δέσει η σάλτσα.
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το νερό που έχουμε κρατήσει. Ρίχνουμε μπούκοβο και βασιλικό.  Ανακατεύουμε πολύ καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: