Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Γλώσσα μοσχαρίσια
  • 1 Κρεμμύδι
  • 1 Καρότα
  • 3-4 Κόκκους μπαχάρι
  • Πιπέρι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε τη γλώσσα σε μπολ με νερό να τη σκεπάζει και την αφήνουμε για 3 ώρες. Τη ζεματάμε 2 φόρες, αλλάζοντας το νερό.
  • Βάζουμε νερό να ζεσταίνεται σε χύτρα ταχύτητας, προσθέτουμε ένα κρεμμύδι, ένα καρότο, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τη γλώσσα και βράζουμε για 1 ώρα.
  • Καθαρίζουμε τη πέτσα της γλώσσας και την κόβουμε σε φέτες. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε το κρέας να πάρει χρώμα. Αλατίζουμε και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε μία κουτάλα από το νερό που έβρασε η γλώσσα και όταν μείνει μόνο με το λάδι κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή λαχανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: