Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ

 ΥΛΙΚΑ

  • 600γρ. Φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • Ελαιόλαδο
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
  • 3 Πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 300γρ. Φρέσκα λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 400ml. Κρέμα γάλακτος
  • 1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 150γρ. Γραβιέρα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά, προσθέτουμε τις πιπεριές, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Βγάζουμε τα λαχανικά από το τηγάνι.
  • Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε το κοτόπουλο. Σοτάρουμε πολύ καλά να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. 
  • Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Προσθέτουμε τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
  • Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: