Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό γαρίδες
1 1/2 Φλιτζάνι κριθαράκι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Ντομάτες
Λίγο μαϊντανό
Λίγο άνηθο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
5 Φλιτζάνια ζεστό νερό
50ml. Λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 Πρέζα ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου. Σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και το νερό.
  • Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας για 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες τις οποίες έχουμε καθαρίσει σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: