Σάββατο, 7 Απριλίου 2018

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

ΥΛΙΚΑ
3 Μπούτια κοτόπουλου
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
6 Πατάτες
Χυμό από 2 λεμόνια
Λίγο βούτυρο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες.
  • Πλένουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. Σοτάρουμε το κρέας να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις σοτάρουμε. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, το θυμάρι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε νερό τόσο όσο να σκεπάζει τα υλικά. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 ώρα.
  • Λίγα λεπτά πριν να σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: