Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΥΛΙΚΑ
100γρ. Ζάχαρη άχνη
200γρ. Βούτυρο
1 Αβγό
300γρ. Αλεύρι
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
200γρ. Μαρμελάδα φράουλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. σε μέτρια ταχύτητα.
  • Παίρνουμε ένα ταψάκι ή ταρτιέρα 20εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα. Βάζουμε τα 2/3 της ζύμης και την απλώνουμε με το χέρι μας να πάει παντού και στα τοιχώματα. Απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα. Κόβουμε την υπόλοιπη ζύμη μπαστουνάκια και τα τοποθετούμε σταυρωτά επάνω στο γλυκό. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά πριν κόψουμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: