Τρίτη 10 Απριλίου 2018

ΚΩΚ ΤΑΨΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
1 1/2 Φλιτζάνι αλεύρι
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 Βανίλιες
6 Αβγά χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
1 1/2 Φλιτζάνι ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
8 Κουταλιές σούπας αλεύρι
4 Κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
6 Κρόκους
5 Φλιτζάνια γάλα
1 Φλιτζάνι ζάχαρη
1 Βανίλια
3 Κουταλιές σούπας βούτυρο
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
200ml. Κρέμα γάλακτος
200γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
1 Κουταλιά σούπας μέλι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 1/2 Φλιτζάνι νερό
1 1/2 Φλιτζάνι ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη βανίλια. Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια για τουλάχιστον 10 λεπτά να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη να ενσωματωθούν.
  • Ρίχνουμε το μείγμα με τους κρόκους στη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα. Προσθέτουμε και το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά και με με κυκλικές κινήσεις. Σε δύο μέτρια ταψιά με ίδιες διαστάσεις στρώνουμε λαδόκολλα και μοιράζουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 25 λεπτά.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το μισό γάλα να βράσει σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με τα υπόλοιπα υλικά για τη κρέμα εκτός από το βούτυρο και ανακατεύουμε. Όταν βράσει το γάλα ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το βούτυρο και ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα για να μη μας σβολιάσει μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος και αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη κουβερτούρα που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και το μέλι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να είναι έτοιμο το γλάσο.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και βράζουμε για 15 λεπτά.
  • Όταν κρυώσουν καλά τα παντεσπάνια τα βάζουμε τα ταψιά τους. Στρώνουμε το ένα σε ένα ταψάκι και το σιροπιάζουμε με το μισό καυτό σιρόπι. Απλώνουμε την κρέμα, βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε το υπόλοιπο σιρόπι. Καλύπτουμε με το γλάσο και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το κόψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: