Κυριακή, 22 Απριλίου 2018

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
500γρ. Κιμά
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
50γρ. Αρακά
1 Ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
3 Κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
1 Λίτρο γάλα
1 Κουταλιά σούπας μαργαρίνη
1 Φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
Αλάτι
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
500γρ. Κανελόνια
50γρ. Τριμμένο σκληρό τυρί
Μερικά κομματάκια βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι  και το πολτό σκόρδου. Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Προσθέτουμε τον αρακά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και μισό ποτήρι νερό. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
  • Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα να καβουρδιστεί. Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, απλώνουμε λίγη από τη σάλτσα του κιμά και λίγη μπεσαμέλ. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο. Αν περισσέψει κιμάς το απλώνουμε επάνω από τα κανελόνια. Καλύπτουμε με τη μπεσαμέλ.
  • Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και σκορπάμε κομματάκια από το βούτυρο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
  • Αφήνουμε 10-15 λεπτά να κρυώσει πριν κόψουμε και σεβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: