Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
200γρ. Κουβερτούρα
6 Αβγά
1 Πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ψιλοκόβουμε τη κουβερτούρα, τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό. Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει.
  • Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι στο μίξερ να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
  • Ρίχνουμε τους κρόκους στη σοκολάτα και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και βάζουμε σταδιακά τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες. 
  • Σερβίρουμε σε μπολ ή ποτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: