Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ
160γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
75γρ. Ζάχαρη
50γρ. Μέλι
1 Βανίλια
1 Πρέζα αλάτι
3 Αβγά
50ml. Γάλα
700γρ. Αλεύρι (ίσως πάρει και λίγο παραπάνω)
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν
1 Κρόκο αβγού για άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και το αδειάζουμε στο πρώτο μείγμα. Συνεχίζουμε να χτυπάμε για λίγο να ενωθούν τα υλικά και κλείνουμε το μίξερ. 
  • Προσθέτουμε το μπέικιν και λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε μία ζύμη όχι πολύ μαλακή και να είναι ελαστική. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα αραδιάζουμε στο ταψί που έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: