Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Σαπγγέτι
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
2 ώριμα αβοκάντο
250γρ. Ντοματίνια κομμένα στα 4
1 Φλιτζάνι κουκουνάρι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Τριμμένη παρμεζάνα
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό να γίνουν al dente. Κόβουμε τα αβοκάντο αφαιρούμε το κουκούτσι και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα τους, τη χτυπάμε στο μούλτι να γίνει κρέμα. Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι, να ροδίσει ελαφρά.
  • Το αφαιρούμε από το τηγάνι και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το πολτό του σκόρδου, σοτάρουμε για λίγο να βγάλει το άρωμα του. Προσθέτουμε το αβοκάντο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
  • Παίρνουμε με μια τσιμπίδα τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα κομμένα ντοματίνια και το κουκουνάρι, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: