Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΨΗΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό σαρδέλες
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Κρεμμύδι σε ροδέλες
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από 1 λεμόνι
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τις σαρδέλες τις πλένουμε καλά και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις τοποθετούμε σ ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου, το κρεμμύδι, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Ψήνουμε σε δυνατό γκριλ ή στα κάρβουνα για 2 δύο λεπτά από κάθε πλευρά. Περιχύνουμε με το λεμόνι και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: