Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

ΜΠΕΚΡΗ ΜΕΖΕ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό σπάλα χοιρινή κομμένη σε κύβους
1 Κουταλιά της σούπας πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
1 Ποτήρι κόκκινο κρασί
1 Ποτήρι χυμό ντομάτας
1 Κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
2 Κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Κάρυ
Πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κρέας, το αφήνουμε σε τρυπητό να φύγει το νερό, το βάζουμε σ ένα μπολ, βάζουμε και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά.
  • Σ ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε το πολτό του σκόρδου, ανακατεύουμε για 1 λεπτό να βγάλει το άρωμα του και βάζουμε το κρέας. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας που μέσα έχουμε διαλύσει το πελτέ. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το κάρυ και τη πάπρικα, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.
  • Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες ή πιλάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: