Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

ΥΛΙΚΑ
Μελιτζάνες
Κολοκυθάκια
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα καπνιστή
Αλεύρι
1 Κουτάκι μπύρα
Λάδι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες. Τις βάζουμε σε στρώσεις σ ένα τρυπητό και σε κάθε στρώση πασπαλίζουμε με αλάτι, τις αφήνουμε για 2 ώρες. Πλένουμε τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε το κοτσάνι και τα κόβουμε σε ροδέλες, τα βάζουμε σ ένα μπολ και τα αλατίζουμε.
  • Σ ένα μπολ αδειάζουμε τη μπύρα και συμπληρώνουμε σιγά σιγά αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα χυλό κάπως παχύ, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και καπνιστή πάπρικα, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σ ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει. Πιέζουμε με τα χέρια μας τις μελιτζάνες να βγάλουν ότι υγρά έχουν, παίρνουμε τα λαχανικά και αφού τα περάσουμε από το χυλό τα βουτάμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά. Τα βγάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: