Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Μακαρόνια
500γρ. Κιμά
2 Πιπεριές ψιλοκομμένες
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Τσίλι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
150γρ. Γραβιέρα τριμμένη
100γρ. Κασέρι τριμμένο
2 Κουταλιές σούπας βαλασάμικο
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα μακαρόνια, σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου, και τις πιπεριές. Βάζουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε καλά να πάρει χρώμα. Συμπληρώνουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και το βαλσάμικο. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το τσίλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά να μείνει ο κιμάς χωρίς καθόλου υγρά.
  • Σ ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, συμπληρώνουμε τη τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε. Με αυτό το μείγμα περιχύνουμε τα μακαρόνια, ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  • Σ ένα πυρέξ βάζουμε τα μισά μακαρόνια, από πάνω το μισό κιμά και ξανά το ίδιο. Στο τέλος πασπαλίζουμε με το τριμμένο κασέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: