Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Φακελάκι μαγιά
1 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
2 Φλιτζάνια αλεύρι
1 Πρέζα αλάτι
1/3 Φλιτζανιού νερό χλιαρό
4 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1/2 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
1 Πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
50γρ. Ντοματίνια κομμένα στη μέση
Δεντρολίβανο
1 Κουταλάκι αλάτι χοντρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ τη μαγιά και τη ζάχαρη και περιχύνουμε με το χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μαγιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
  • Κοσκινίζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι και προσθέτουμε το μείγμα με τη μαγιά και 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι ν αρχίσουν τα υλικά να ενώνονται και προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό για να δέσει το μείγμα. Μεταφέρουμε τη ζύμη στο πάγκο εργασίας που έχουμε ρίξει λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή και αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Τη βάζουμε σε μία λεκάνη που έχουμε λαδώσει, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για μισή ώρα.
  • Βάζουμε μία κουταλιά της σούπας σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και τα ντοματίνια, πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι και το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 5 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Στρώνουμε μία λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και απλώνουμε τη ζύμη. Απλώνουμε επάνω το μείγμα με τα ντοματίνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: