Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Σπαγγέτι
650γρ. Ντομάτες ψιλοκομμένες
Λίγο ελαιόλαδο
2 Μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
1 Κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Παρμεζάνα
Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες και τις βάζουμε σε νερό να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά.
  • Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και την πιπεριά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τις ντομάτες. Αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και σβήνουμε τη φωτιά.
  • Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο για 8 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα παίρνουμε με τσιμπίδα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με την παρμεζάνα και βασιλικό ψιλοκομμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: