Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό ζυμαρικά
100γρ. Ζαμπόν
200γρ. Πράσο
100γρ. Μανιτάρια
Ελαιόλαδο
150γρ. Γραβιέρα τριμμένη
100ml. Ζωμό κοτόπουλου
2 Αβγά
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Καθαρίζουμε το πράσο και κόβουμε το άσπρο μέρος σε κομμάτια. Κόβουμε το ζαμπόν σε κύβους, καθώς και τα μανιτάρια στα 4.
  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο, σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το ζαμπόν τα ζυμαρικά, τα αβγά,αλατοπίπερο και τη μισή γραβιέρα.
  • Ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε σ ένα πυρίμαχο σκεύος, το οποίο έχουμε βουτυρώσει.
  • Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει λίγο το φαγητό για να μπορέσουμε να το κόψουμε σε κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: