ΥΛΙΚΑ
1/5 Κιλό στήθος κοτόπουλου βρασμένο και ψιλοκομμένο
3 Φλιτζάνια τσαγιού γάλα
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
4 Κουταλιές σούπας αλεύρι
200γρ. Τριμμένο κεφαλοτύρι
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
2 Αβγά χτυπημένα
1 Πακέτο φύλλο κρούστας
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1/5 Κιλό στήθος κοτόπουλου βρασμένο και ψιλοκομμένο
3 Φλιτζάνια τσαγιού γάλα
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
4 Κουταλιές σούπας αλεύρι
200γρ. Τριμμένο κεφαλοτύρι
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
2 Αβγά χτυπημένα
1 Πακέτο φύλλο κρούστας
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε. Μέχρι να κρυώσει ελαφρώς λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα τα οποία λαδώνουμε ένα ένα.
- Αλατοπιπερώνουμε τη μπεσαμέλ, βάζουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, τα αβγά και το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε τη γέμιση πάνω από τα φύλλα.
- Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία και αυτά λαδώνουμε ένα ένα, γυρίζουμε τις άκρες που περισσεύουν προς τα μέσα και χαράζουμε την επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: