Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Λίτρα γάλα
2 Φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 Βανίλια
1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
4 Αβγά
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
5 Φύλλα κρούστας
4 Κουταλάκια γλυκού κανέλα
4 Κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
Λιωμένο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια θερμοκρασία και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα 3 από τα αβγά και τη βανίλια.
  • Ρίχνουμε το μείγμα αργά στη κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Όταν είναι έτοιμο κατεβάζουμε από τη φωτιά βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο το ταψί του φούρνου ή άλλο μεγάλο ταψί. Στρώνουμε τα δύο φύλλα τα οποία και βουτυρώνουμε.
  • Απλώνουμε το τρίτο φύλλο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα, το ίδιο κάνουμε και στα επόμενα δύο φύλλα.
  • Απλώνουμε την κρέμα, γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων και περιχύνουμε με το τέταρτο αβγό το οποίο έχουμε χτυπήσει.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: