ΥΛΙΚΑ
2 Λίτρα γάλα
2 Φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 Βανίλια
1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
4 Αβγά
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
5 Φύλλα κρούστας
4 Κουταλάκια γλυκού κανέλα
4 Κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
Λιωμένο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Λίτρα γάλα
2 Φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 Βανίλια
1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
4 Αβγά
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
5 Φύλλα κρούστας
4 Κουταλάκια γλυκού κανέλα
4 Κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
Λιωμένο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια θερμοκρασία και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα 3 από τα αβγά και τη βανίλια.
- Ρίχνουμε το μείγμα αργά στη κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Όταν είναι έτοιμο κατεβάζουμε από τη φωτιά βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο το ταψί του φούρνου ή άλλο μεγάλο ταψί. Στρώνουμε τα δύο φύλλα τα οποία και βουτυρώνουμε.
- Απλώνουμε το τρίτο φύλλο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα, το ίδιο κάνουμε και στα επόμενα δύο φύλλα.
- Απλώνουμε την κρέμα, γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων και περιχύνουμε με το τέταρτο αβγό το οποίο έχουμε χτυπήσει.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: