ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Κιλό σπανάκι
1 Φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 1/2 Κιλό σπανάκι
1 Φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε, πλένουμε, ζεματάμε και στραγγίζουμε καλά το σπανάκι. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, ανακατεύουμε και ένα δύο λεπτά και προσθέτουμε το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι το οποίο έχουμε ξεπλύνει σε τρυπητό και το χυμό λεμονιού. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι, προσέχουμε να μείνει σπυρωτό να μη χυλώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: