Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Φύλλα σφολιάτας
1/2 Κιλό κιμά
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού γάλα
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
8 Πράσα μόνο το άσπρο μέρος
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 Κιλό φέτα σε τρίμματα
2 Αβγά χτυπημένα
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες, τα βάζουμε σε νερό που βράζει για 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κιμά με το γάλα. 
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, βάζουμε το πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε. Βάζουμε τον κιμά και ανακατεύουμε να σοταριστεί καλά.
  • Αλατοπιπερώνουμε ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τα αβγά, το τυρί, τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε πυρίμαχο σκεύος που έχουμε λαδώσει. 
  • Βάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες που περισσεύουν. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε στους 170 και ψήνουμε για άλλα 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: