ΥΛΙΚΑ
4 Χοιρινές μπριζόλες
1 Κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Κούπα μπίρα
Χυμό από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Λίγο βούτυρο σε κυβάκια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
4 Χοιρινές μπριζόλες
1 Κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Κούπα μπίρα
Χυμό από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Λίγο βούτυρο σε κυβάκια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τις μπριζόλες τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Τους βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Βάζουμε και τις πατάτες τις αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε ρίγανη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πολτό σκόρδου, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και περιχύνουμε το κρέας και τις πατάτες. Ρίχνουμε τη μπίρα και το βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Στη μία ώρα γυρίζουμε τις μπριζόλες και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: