ΥΛΙΚΑ
500γρ. Πένες
3 Χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε φέτες
3 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1/2 Φλιτζάνι κόκκινο κρασί
3 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
Βασιλικό ψιλοκομμένο
1 Πρέζα ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Τριμμένη παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Πένες
3 Χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε φέτες
3 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1/2 Φλιτζάνι κόκκινο κρασί
3 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
Βασιλικό ψιλοκομμένο
1 Πρέζα ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Τριμμένη παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό να γίνουν al dente. Ρίχνουμε τα κομμένα λουκάνικα σε αντικολλητικό τηγάνι με 1 κουταλιά σούπας λάδι. Αφού τα γυρίσουμε μερικές φορές να πάρουν χρώμα τα βγάζουμε σ ένα πιάτο.
- Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πολτό σκόρδου. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε τα λουκάνικα και το βασιλικό.
- Σουρώνουμε τις πένες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: