ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
3 Φέτες ψωμί μπαγιάτικο βρεγμένο
1 Αβγό
1 1/2 Κουταλάκι γλυκού κύμινο
1 Κουτί χυμό ντομάτας
300γρ. Ελιές σε ροδέλες
Αλάτι
2 Κουταλιές σούπας πολτό σκόρδου
Πιπέρι
1/2 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
3 Φέτες ψωμί μπαγιάτικο βρεγμένο
1 Αβγό
1 1/2 Κουταλάκι γλυκού κύμινο
1 Κουτί χυμό ντομάτας
300γρ. Ελιές σε ροδέλες
Αλάτι
2 Κουταλιές σούπας πολτό σκόρδου
Πιπέρι
1/2 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το κιμά σε μια λεκάνη, προσθέτουμε το αβγό, το πιπέρι, το αλάτι, το κύμινο, το πολτού σκόρδου, λίγο λάδι και το ψωμί στραγγισμένο καλά και τα ζυμώνουμε όλα μαζί. Πλάθουμε με το μείγμα του κιμά τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε. Στο μεταξύ σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και λάδι βάζουμε το χυμό ντομάτας και δένουμε για λίγο τη σάλτσα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, τ αφήνουμε να πάρουν βράση και ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά, προσθέτουμε τις ροδέλες ελιάς και ανακατεύουμε ελαφρά. Τα αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά
- Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: