Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ

ΥΛΙΚΑ
2 Αβγά
10γρ. Βούτυρο λιωμένο
100γρ. Αλεύρι
1 Βανίλια
1/2 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι
25ml. Φρέσκο γάλα
2 Κουταλιές σούπας νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε σ ένα μπολ τ αβγά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στα αβγά, ρίχνουμε τη βανίλια και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε το γάλα και το νερό.
  • Προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο ανακατεύουμε τη ζύμη να γίνει ένας χυλός. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2 ώρες. Όταν έρθει η ώρα να τη χρησιμοποιήσουμε την αραιώνουμε με 1 κουταλιά σούπας νερό.
  • Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι παίρνουμε λίγο από το χυλό και ρίχνουμε στο τηγάνι το απλώνουμε να πάει παντού να έχουμε λεπτές κρέπες μόλις πάρει χρώμα από τη μία πλευρά τη γυρίζουμε προσεκτικά από την άλλη. 
  • Όσο για τη γέμιση μπορούμε να βάλουμε ότι μας αρέσει και να τις γλυκές ή αλμυρές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: