ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό ρύζι
1/2 Κιλό μανιτάρια λευκά
100γρ. Μπέικον
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
1 Σφηνάκι ούζο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1/2 Κιλό ρύζι
1/2 Κιλό μανιτάρια λευκά
100γρ. Μπέικον
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
1 Σφηνάκι ούζο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και τα μανιτάρια σε φέτες. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί σοτάρουμε τα μανιτάρια και το μπέικον σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το ούζο και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το ρύζι.
- Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και ρίχνουμε ζεστό νερό θα χρειαστεί περίπου 1 λίτρο αλλά το ρίχνουμε κατά διαστήματα λίγο λίγο ανακατεύοντας διαρκώς. Αλατοπιπερώνουμε και όταν είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε το βούτυρο ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
- Αν θέλουμε αντί για το νερό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζωμό λαχανικών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: