ΥΛΙΚΑ
9γρ. Μαγιά
185γρ. Αλεύρι
Μία πρέζα αλάτι
1/2 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1/2 Σφηνάκι μπύρα
3 Κουταλιές σούπας λάδι
1 Αβγό
1 Ασπράδι αβγού
Βούτυρο
15ml Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
9γρ. Μαγιά
185γρ. Αλεύρι
Μία πρέζα αλάτι
1/2 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1/2 Σφηνάκι μπύρα
3 Κουταλιές σούπας λάδι
1 Αβγό
1 Ασπράδι αβγού
Βούτυρο
15ml Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τη μαγιά σ ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, την μπίρα. το λάδι και το αβγό. Ανακατεύουμε καλά με ένα ξύλινο κουτάλι.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
- Αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα.
- Χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα, και το ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στη ζύμη.
- Σ ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και όταν λιώσει ρίχνουμε ένα φλιτζάνι του καφέ τον χυλό το αφήνουμε για ένα με δύο πλευρά να πάρει χρώμα και το γυρνάμε και από την άλλη πλευρά. Μπορούμε ιδανικά να σερβίρουμε τις τηγανίτες με μέλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: