Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό μύδια
Ελαιόλαδο
4 Κουταλιές σούπας βούτυρο
1 Κρεμμύδι
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
750γρ. Ντομάτες
1 Ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
Χυμό από μισό λεμόνι
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 Κιλό λιγκουίνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τα μύδια και τα πλένουμε καλά με μπόλικο νερό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα μύδια. Τα βράζουμε μέχρι ν ανοίξουν. Βγάζουμε τα μύδια και τα αφήνουμε στην άκρη. Περνάμε το ζωμό από ένα σουρωτήρι. Ζεσταίνουμε το βούτυρο στη κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το πολτό σκόρδου και τα σοτάρουμε. Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια και τις ρίχνουμε στη κατσαρόλα.
  • Τα σβήνουμε με το ζωμό από τα μύδια, το κρασί και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τα μύδια, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. 
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με τα μύδια, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: