Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1 Φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 2 Κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • 2 Κουταλιές σούπας ξίδι
  • Λάδι για το τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αλατίζουμε τα καλαμαράκια και τα βάζουμε σε μπολ. Ρίχνουμε το γάλα και τα αφήνουμε για 30 λεπτά.
  • Σε ταψάκι βάζουμε το αλεύρι το αλάτι, το κορν φλάουρ και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Στραγγίζουμε τα καλαμαράκια και τα πανάρουμε. Τα ραντίζουμε με το ξίδι.
  • Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Τηγανίζουμε τα καλαμαράκια και όταν πάρουν χρώμα τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: