- 4 Θράψαλα μεγάλα καθαρισμένα
- 3-4 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
- 1/2 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 Ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 Ποτήρι νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κουρκουμά
- 200γρ. Ρύζι Καρολίνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το πολτό σκόρδου και τα πλοκάμια τα οποία έχουμε ψιλοκόψει.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον κουρκουμά, τον άνηθο και σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε για 5 λεπτά.. Προσθέτουμε το ρύζι και το νερό και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Γεμίζουμε τα θράψαλα, μέχρι τα 3/4 περίπου και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες. Τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος με λίγο λάδι και ένα ποτήρι νερό. Αν μας περισσέψει γέμιση τη βάζουμε γύρω γύρω από τα θράψαλα.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για λίγα λεπτά να πάρουν χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: