Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Κιλό κιμά
  • 5-6 Φρυγανιές τριμμένες
  • 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • Ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • 1 Ντομάτα τριμμένη
  • 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
  • 1 Αβγό
  • 6 Πατάτες χοντροκομμένες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, τις φρυγανιές το γάλα, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε βάζουμε την ντομάτα, τη ρίγανη, το αβγό, αλάτι, πιπέρι, το πολτό σκόρδου και ζυμώνουμε πολύ καλά. 
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Ζυμώνουμε ξανά και πλάθουμε τα μπιφτέκια. Αλείφουμε με το βούτυρο ένα ταψί. Βάζουμε τα μπιφτέκια. Βάζουμε τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με ρίγανη. Ρίχνουμε από πάνω μερικά μικρά κομμάτια βούτυρο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: