Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

 ΥΛΙΚΑ

  • 2 Κιλά πατάτες
  • 330ml. Κρέμα γάλακτος
  • 200γρ. Χοντροκομμένο
  • 200γρ. Τριμμένο τυρί
  • 200γρ. Γιαούρτι
  • 2 Αβγά 
  • Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες για 10 λεπτά, τις κόβουμε σε φέτες και τις στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μπέικον και το τριμμένο τυρί, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά.
  • Χτυπάμε με το σύρμα το γιαούρτι με τα αβγά. Ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο, απλώνουμε επάνω από το φαγητό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: