Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 250γρ. Μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 Φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  • 1/2 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 Φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2-3 Κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
  • 4 Αβγά
  • 2 Μήλα καθαρισμένη και κομμένα σε ροδέλες
  • 2 Βανίλιες
  • 2 Κουταλιές σούπας κονιάκ
  • Κανέλα 
  • Καρύδια χοντροκομμένα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Λιώνουμε τη μισή μαργαρίνη.
  • Τη βάζουμε σε στρογγυλό ταψί. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη να καλύψει τον πάτο του ταψιού. Τοποθετούμε τις ροδέλες του μήλου τη μία δίπλα στην άλλη. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Χτυπάμε στο μίξερ την υπόλοιπη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το κονιάκ και χτυπάμε για 2- λεπτά.
  • Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν.
  • Απλώνουμε το μείγμα επάνω από τα μήλα και ψήνουμε για 40 λετπά.
  • Όταν κρυώσει το γλυκό τα αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: