Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Κομμάτι χοιρινό χωρίς κόκκαλο περίπου 2 κιλά
  • Χαλούμι κομμένο σε φέτες
  • Μερικές φέτες μπέικον
  • Σκόρδο σε σκόνη
  • 3 Κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Θυμάρι
  • 1 Κιλό πατάτες baby
  • 1 Κύβο λαχανικών διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κάνουμε μερικές σχισμές στο κρέας και τις γεμίζουμε με το σκόρδο, από μία φέτα μπέικον και μία φέτα χαλούμι. Αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε με το βούτυρο.
  • Το βάζουμε σε γάστρα πασπαλίζουμε με θυμάρι, ρίχνουμε το ζωμό και το κρασί. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 1/2  ώρα.
  • Βάζουμε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με θυμάρι. Σκεπάζουμε πάλι τη γάστρα και ψήνουμε για άλλη μία ώρα. Ανοίγουμε το καπάκι και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά να πάρει χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: