- 4 Κουταλιές σούπας βούτυρο
- 4 Κουταλιές σούπας αλεύρι
- 1 Φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 125γρ. Γραβιέρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 4 Κρόκοι
- 4 Ασπράδια
- 100γρ. Μπέικον ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Όταν δέσει η κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τους κρόκους τους βάζουμε στην κρέμα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μπέικον. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτουμε στην κρέμα.
- Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: