Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 240ml. Ηλιέλαιο
  • 240ml. Ελαιόλαδο
  • 50ml. Κονιάκ
  • 160ml. Χυμό πορτοκαλιού
  • 1 Κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
  • 200γρ. Ζάχαρη
  • 1 Κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
  • 2 Κουταλάκια γλυκού κανέλα
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 900γρ. Αλεύρι
  • 2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 400γρ. Ζάχαρη
  • 400ml. Νερό
  • 400γρ. Μέλι
  • Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • Αλεσμένο καρύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν σε μπολ. Σε άλλ μπολ  βάζουμε τα δύο λάδια, το κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τη ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με το με το σύρμα, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά. Η ζύμη στο τέλος πρέπει να είναι απαλή.
  • Παίρνουμε ζύμη σε καρυδιού και πλάθουμε τα μελομακάρονα. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες που έχουμε απλώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο για 25 λεπτά στους 160 βαθμούς. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. 
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 3 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και βάζουμε λίγα λίγα μελομακάρονα μέσα για 1/2λεπτό και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με το αλεσμένο καρύδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: