Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 1/2 Λίτρο γάλα
  • 3 Κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • 3 Κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 Κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 2 Κουταλιές σούπας μαργαρίνη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 Αβγά
  • 3 Φύλλα χωριάτικα
  • 1 Βανίλια
  • 1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • Ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • 1 Αβγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το 1 λίτρο γάλα και το ζεσταίνουμε. Σε μπολ βάζουμε το μισό λίτρο και διαλύουμε το κορν φλάουρ με το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη.
  • Τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα και τη βανίλια και την κανέλα και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τη μαργαρίνη και τα 2 αβγά χτυπημένα και ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε ένα μεσαίο ταψί και στρώνουμε τα φύλλα τα οποία λαδώνουμε ένα ένα. Στρώνουμε την κρέμα.
  • Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν. Χτυπάμε το αβγό με ελάχιστο ελαιόλαδο και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: