Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 4 Αβγά
  • 1Βανίλια
  • 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
  • 100γρ. Λιωμένο βούτυρο
  • 1/3 Φλιτζανιού τσαγιού κακάο
  • 2 Φλιτζάνι τσαγιού γάλα χλιαρό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μικρό ταψάκι.
  • Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να έχουμε μία σφιχτή μαρέγκα.
  • Σε άλλο μπολ, βάζουμε τους κρόκους, τη βανίλια και το ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, το κακάο και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα και τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 40 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Σερβίρουμε με παγωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: