Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

ΨΩΜΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 700γρ. Αλεύρι
  • 1 Φακελάκι μαγιά
  • 1 1/2 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • 2 Κουταλάκια γλυκού αλάτι
  • 3 Κουταλιές ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σε μπολ 375ml. ζεστό νερό και διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, και το νερό, ζυμώνουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει το λιγότερο 1 ώρα.
  • Ζυμώνουμε ξανά, πλάθουμε σε καρβέλι και το βάζουμε σε λαδωμένη γάστρα. Το αφήνουμε για μισή ώρα. Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά. Αφαιρούμε το ψωμί από τη γάστρα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: