ΥΛΙΚΑ
Ελαιόλαδο
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πράσο ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Θυμάρι
2 Κουταλιές σούπας μανιτάρια αποξηραμένα
800γρ. Λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 1/2 Λίτρο ζωμό λαχανικών
200ml. Κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ελαιόλαδο
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πράσο ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Θυμάρι
2 Κουταλιές σούπας μανιτάρια αποξηραμένα
800γρ. Λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 1/2 Λίτρο ζωμό λαχανικών
200ml. Κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο και προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και το θυμάρι.
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια αφού προηγουμένως τα έχουμε στραγγίξει. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα μανιτάρια. Αλατίζουμε.
- Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
- Πολτοποιούμε το ραβδομπλέντερ τη σούπας. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: