Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

ΣΑΜΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ
600γρ. Γιαούρτι
400γρ. Ζάχαρη
1 Κουταλάκι γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
2 Κουταλάκια γλυκού σόδα μαγειρική
250ml. Νερό
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 Κουταλιά σούπας ανθόνερο
500γρ. Σιμιγδάλι χοντρό
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 Κιλό ζάχαρη
750ml. Νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Φλούδα από 1/2 λεμόνι
1 Ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το νερό, το ξύσμα και το ανθόνερο. Ανακατεύουμε με σύρμα. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς. 
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί που έχουμε λαδώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
  • Προσθέτουμε το χυμό και τη φλούδα λεμονιού και την κανέλα. Ανακατεύουμε όσο βράζει και το αφήνουμε για 7 λεπτά.
  • Κόβουμε σε κομμάτια το γλυκό όταν το βγάλουμε από το φούρνο.
  • Περιχύνουμε με το σιρόπι. Το αφήνουμε για 6 ώρες το λιγότερο πριν σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: