Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Χυμό από 2 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρέας με το πολτό σκόρδου και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά στα υγρά που θα βγάλει το κρέας. Συμπληρώνουμε ζεστό νερό τόσο όσο χρειάζεται να σκεπαστεί το κρέας. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και 30 λεπτά. 
  • 5 Λεπτά πριν κλείσουμε το μάτι προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
  • Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες, ρύζι ή πουρέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: