ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό μακαρόνια
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 Καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
4 Ντομάτες τριμμένες
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 Πρέζα ζάχαρη
Βασιλικό
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
300γρ. Κιμά
Δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
1 Αβγό
4 Φρυγανιές τριμμένες
50γρ. Τριμμένο τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1/2 Κιλό μακαρόνια
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 Καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
4 Ντομάτες τριμμένες
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 Πρέζα ζάχαρη
Βασιλικό
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
300γρ. Κιμά
Δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
1 Αβγό
4 Φρυγανιές τριμμένες
50γρ. Τριμμένο τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά για τη σάλτσα με το πολτό σκόρδου και τα σοτάρουμε. Βάζουμε τα κεφτεδάκια και τα γυρίζουμε απαλά για να πάρουν χρώμα από παντού. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και μισό ποτήρι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για μισή ώρα.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε με τη σάλτσα με τα κεφτεδάκια και μπόλικο τριμμένο τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: