Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

ΤΑΡΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Φύλλο σφολιάτας
2 Φιλέτα στήθος κοτόπουλου
2 Πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 1/2 Φλιτζάνι γάλα
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 Κιλό μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
Τριμμένο τυρί
1/2 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Βάζουμε και το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια.
  • Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τα μανιτάρια. Περιμένουμε να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν και ρίχνουμε τις πιπεριές και το μαϊντανό. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Φτιάχνουμε μπεσαμέλ με το αλεύρι και το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κοτόπουλου. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Στρώνουμε τη σφολιάτα σε μια ταρτιέρα και ρίχνουμε μέσα τη γέμιση. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: