Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
4 Αβγά
120γρ. Ζάχαρη
120γρ. Φρέσκο βούτυρο
120γρ. Κουβερτούρα
60γρ. Αλεύρι
1 Βανίλια
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
200γρ. Κουβερτούρα
120ml. Κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα με το βούτυρο.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε με σπάτουλα και ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη βανίλια και το αλάτι. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
  • Ετοιμάζουμε το γλάσο λιώνοντας σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα με τη κρέμα γάλακτος. Περιχύνουμε το γλυκό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: