ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχαράκι κομμένο σε μερίδες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Δυόσμο
1 Καρότο τριμμένο
1 Κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 Πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Μπούκοβο
1/2 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
2 Ντομάτες ψιλοκομμένες
Ρίγανη
Βασιλικό
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ
200γρ. Γιαούρτι
1 Κουταλιά σούπας ξίδι
2 Κουταλιές σούπας ζάχαρη
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό μοσχαράκι κομμένο σε μερίδες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Δυόσμο
1 Καρότο τριμμένο
1 Κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 Πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Μπούκοβο
1/2 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
2 Ντομάτες ψιλοκομμένες
Ρίγανη
Βασιλικό
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ
200γρ. Γιαούρτι
1 Κουταλιά σούπας ξίδι
2 Κουταλιές σούπας ζάχαρη
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρέας με νερό και το βράζουμε για 15 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος τα ξαφρίζουμε. Το βγάζουμε σε τρυπητό.
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πολτό σκόρδου. Ρίχνουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Τέλος ρίχνουμε το κρέας και το ροδίζουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά.
- Μεταφέρουμε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος συμπληρώνουμε 2 κουτάλες νερό από αυτό που έβρασε το μοσχάρι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη σως.
- Συνοδεύουμε με ρύζι και τη σως γιαουρτιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: