Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Περίπου 20 δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
500ml. Μαυροδάφνη
500ml. Χυμό ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα δαμάσκηνα με το κρασί και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
  • Προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα να πάρει χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Ρίχνουμε το κρασί και το χυμό ντομάτας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά.
  • Κρατάμε 5-6 δαμάσκηνα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα στη κατσαρόλα. 
  • Τα δαμάσκηνα που κρατήσαμε τα βάζουμε στο multi μαζί με λίγο ζουμί από το φαγητό, τα πολτοποιούμε και τα βάζουμε στη κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: