ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό Φαρφάλε
1/2 Κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κυβάκια
200ml. Κρέμα γάλακτος
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
1 Κουταλιά σούπας αλεύρι
1/2 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1/2 Ποτήρι κρασιού νερό
1 Κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πιπέρι
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Πάπρικα
Πιπέρι καγιέν
Ρίγανη
Θυμάρι
Μπούκοβο
1 Κουταλάκι του γλυκού μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1/2 Κιλό Φαρφάλε
1/2 Κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κυβάκια
200ml. Κρέμα γάλακτος
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
1 Κουταλιά σούπας αλεύρι
1/2 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1/2 Ποτήρι κρασιού νερό
1 Κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πιπέρι
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Πάπρικα
Πιπέρι καγιέν
Ρίγανη
Θυμάρι
Μπούκοβο
1 Κουταλάκι του γλυκού μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε το κοτόπουλο, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ με το λάδι, το μέλι, αλάτι και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
- Βάζουμε το γουόκ στη φωτιά να ζεσταθεί ή ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε πολύ καλά το κοτόπουλο. Σβήνουμε με το κρασί και το σιγοβράζουμε για 25 λεπτά.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο και βάζουμε στο τηγάνι το βούτυρο να λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, Ρίχνουμε το νερό και τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Βάζουμε στη σάλτσα το κοτόπουλο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και τριμμένο τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: