Κυριακή 19 Μαΐου 2019

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλο χωριάτικο
1 1/2 Κιλό σπανάκι
400γρ. Φέτα τριμμένη
3 Φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 Ματσάκι άνηθο
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Το κόβουμε και στο στύβουμε καλά με τα χέρια να φύγουν τα υγρά του. Το βάζουμε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.  Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα τα οποία λαδώνουμε ένα ένα. Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά.
  • Μαζεύουμε προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν και χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 15 λεπτά.
  • Βγάζουμε τη πίτα από το φούρνο και την αφήνουμε για μισή ώρα πριν την κόψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: